Új "betegség" - régi gyógymód (2. rész)

Vagy: sohase bólintsunk rá olyasmire, amit nem értünk. Gyakoroljuk a tükör előtt, hogyan kell azt mondani, hogy "nem tudom". Minél hamarabb beismerjük tudatlanságunkat, annál előbb tanuljuk meg a dolgokat.

És ez az "információ építész" hosszú fejtegetésének lényege. És igaza is van. Nincs ebben semmi különös, hiszen szinte közhely, hogy ha megtaláljuk a hibát, akkor már könnyebb kijavítani, ha felismerjük a bajt, akkor már könnyebben lélegzünk, oldódik a feszültség. Csak a "csomagolás" új. És az is, hogy a szerző nyíltan bevallja: ötletéből pénzt akar - és tud - csinálni.

Bővebben...

Új "betegség" - régi gyógymód (1. rész)

Ön beleszédül a hírek vagy a műszaki adatok forgatagába, döbbent tehetetlenséggel szemléli az adóívet, összerándul a gyomra, mert fogalma sincs miről vitatkoznak a társaságban, de azt hazudja, hogy végigolvasta az asztalán érintetlenül heverő ezeroldalas tanulmányt. Ne aggódjon, ezzel egyáltalán nincs egyedül, ezrek sőt milliók osztoznak szenvedéseiben. Valamennyien az "információs szorongás áldozatai vagyunk". Legalábbis ezt mondja Richard Saul Wurman, aki a téma szakértőjének vallja magát, és könyvében enyhülést is kínál. Az amerikai építész ugyanis felcsapott "információ-építésznek" és nagy jövőt jósol az általa kezdeményezett "iparágnak".

Bővebben...

Klimax nem betegség!

Kiderült, hogy az ötven feletti nőknek adott tartós hormonpótlás jelentősen megnöveli a szív- és keringési problémák, valamint a mellrák gyakoriságát, ezért azonnal leállították a 15 évre tervezett, 16 ezer nő bevonásával végzett kutatást.

Ha az ember azokat a brosúrákat olvassa, amelyeket a nőgyógyászok várójában helyeznek el - nyilván nem véletlenül -, hamar arra a következtetésre jut, hogy egy nő menstruáció nélkül tulajdonképpen már nem is nő.

Bővebben...

Kebelbarát tanácsok

Minden második nő elégedetlen a mellével, miközben kilencven százalékuk tartja a legfontosabb testrészének. Ha másért nem, ezért szükséges a gondos és célozott ápolás.

A mell szépségét veszélyezteti: az idő múlása, a napozás, szoláriumozás, az élelmiszerekben található méreganyagok, a stressz, a helytelen testtartás, a rossz melltartó, a fogyás és hízás.

Bővebben...